Anjuran The Rapid Youth Success Entrepreneurship (RYSE)

Spirit of Malaysian Taukes Competition adalah pertandingan reka bentuk kad pos untuk belia Malaysia untuk mempromosikan semangat keusahawanan Malaysia.

Melalui pertandingan ini, para belia akan dapat memahami dedikasi dan semangat yang diperlukan untuk menjadi seorang usahawan. Kami berharap mereka akan melihat Taukes ini sebagai role model positif.

Peserta berpeluang memenangi hadiah wang tunai sehingga RM650 dan barangan edisi terhad.

Program Rapid Youth Success Entrepreneurship (RYSE) adalah projek penyelidikan dan jangkauan sosial Malaysia yang bertujuan untuk mengurangkan pengangguran belia dan meningkatkan mobiliti ekonomi golongan muda berpendapatan rendah, yang dibiayai oleh Citi Foundation.

Program ini dibina berdasarkan kekuatan Asia School of Business dan MIT dalam bidang keusahawanan dan inovasi serta bergantung pada pengalaman rakan tempatan dan usahawan berjaya di Malaysia. Peserta program kami diajar kemahiran yang diperlukan untuk merancang, merancang dan mengendalikan permulaan mereka sendiri dari awal. Melalui pendedahan keusahawanan dan inovasi, mereka juga dilengkapi dengan keyakinan diri yang diperlukan untuk berjaya dalam pelbagai aspek kehidupan di luar dunia perniagaan.

PERTANDINGAN

Tempoh Pertandingan: 16 Ogos – 12 November 2021, 11:59 PM

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia, berumur 16 – 28 tahun!

Mengapa Semangat Taukes Malaysia?
RYSE ingin mengetengahkan kisah Tauke dan meraikan perjalanan mereka dan sejauh mana mereka telah sampai. Melalui pertandingan ini, kami berharap para belia dapat memahami dedikasi dan semangat yang diperlukan untuk menjadi seorang usahawan. Reka bentuk dan pesanan kad pos belia akan menjadi bukti kesan perkongsian Tauke di Tauke Talks.

Matlamat RYSE berharap dapat dicapai melalui pertandingan ini:

Paparkan belia Malaysia kepada kisah dan pengalaman keusahawanan melalui Tauke Talks.

Menggalakkan kreativiti dan ekspresi seni di kalangan belia Malaysia.

Memupuk penghargaan di kalangan belia terhadap sumbangan Taukes untuk ekonomi kita.

Serlahkan kisah dan pengalaman Taukes.

Raikan semangat keusahawanan Malaysia melalui penghasilan siri poskad.

Pertandingan ini mencari penyerahan yang bermakna yang dapat meraikan dan mencerminkan semangat Taukes Malaysia. Karya anda harus menarik minat penonton untuk belajar lebih banyak mengenai Tauke itu.

Beberapa idea merangkumi:

  • Semangat dan keperibadian Tauke.
  • Petikan yang tidak dapat dilupakan dari Tauke.
  • Mengapa dan bagaimana Tauke memulakan perniagaannya sendiri.
  • Cabaran yang dihadapi oleh Tauke.
  • Pengambilan utama dari sesi tersebut
  • Nasihat yang diberikan oleh Tauke

HADIAH

Untuk menyertai, anda haruslah membaca keseluruhan syarat dan cara menyertai. Sila rujuk selanjutnya di laman penganjur :

Leave a Reply