Google Analytics Academy kini menawarkan kursus dalam talian percuma dengan sijil percuma. Kursus Akademi Analitis Google tersedia untuk semua orang, semua warganegara, umur, jantina, etnik, agama, atau latar belakang pendidikan individu. Tidak ada bayaran pendaftaran untuk kursus dalam talian ini.

Pemohon boleh mendapatkan sijil percuma setelah tamat kursus. Anda boleh mengesan kemajuan anda melalui kursus di profil pengguna anda dan kembali pada bila-bila masa untuk menyelesaikan penilaian kursus.

Kursus Analitik Google melatih anda mengenai alat pengukuran Google. Bahagian Google yang paling baik mengenai kursus ini ialah kursus ini berjalan sendiri yang bermaksud bahawa calon dibenarkan melakukannya pada bila-bila masa dan di mana sahaja di seluruh dunia jika mereka mempunyai sambungan internet.

Kursus Google Analytics Academy dengan sijil boleh didapati dalam pelbagai disiplin ilmu. Kursus-kursus ini juga terdapat dalam bahasa Cina (Ringkas dan Tradisional), Czech, Belanda, Inggeris, Perancis, Jerman, Indonesia, Itali, Jepun, Korea, Poland, Portugis, Rusia, Sepanyol, Turki, dan Vietnam. Anda boleh menggunakan pemilih bahasa di sudut kanan bawah halaman untuk menukar bahasa.

Google Analytics Academy Courses 2021:

Analytics Academy Courses:

  • Google Analytics for Beginners
  • Advanced Google Analytics
  • Google Analytics for Power Users
  • Getting Started With Google Analytics 360
  • Introduction to Data Studio
  • Google Tag Manager Fundamentals

Google Analytics Courses Benefits:

  • Free of Charge
  • Open to Everyone
  • Learn from Top Experts
  • Earn Free Verified Certificate

Keperluan Sistem


Untuk melihat kandungan kursus dan menyelesaikan aktiviti, anda memerlukan peranti berkemampuan Internet dan akses ke Akaun Google. Untuk menonton video kursus, pastikan anda menggunakan salah satu penyemak imbas berikut:

Google Chrome, Firefox, atau Safari
Sambungan internet dengan Kelajuan Baik

Bagaimana Mendaftar dalam Kursus Akademi Analitis Google 2021?
Lawati laman web rasmi dan pilih kursus. Klik pada daftar dan mulakan pembelajaran. Kami mencadangkan agar anda membaca Soalan Lazim kursus sebelum memulakan kursus.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai kursus ini, sila lawati Komuniti Kursus. Di sana anda dapat menjumpai soalan yang sering diajukan, petua tambahan mengenai penggunaan Google Analytics yang tidak termasuk dalam kursus, dan mengemukakan soalan baru yang dapat dijawab oleh pakar industri, dan juga rakan pelajar Akademi.

Untuk mendaftar / penyertai sila ke pautan : https://analytics.google.com/analytics/academy/

Leave a Reply