Telefon pintar kini boleh melakukan banyak tugas yang hanya mungkin dilakukan dengan komputer. Penyuntingan grafik adalah salah satu tugas yang kini dapat dilakukan pada telefon pintar dengan mudah. Terdapat juga beberapa aplikasi yang memudahkan proses merancang. Dalam artikel ini, saya akan bercakap mengenai aplikasi pembuat poster terbaik. Sekiranya anda mencari aplikasi yang bagus untuk membuat poster dan sepanduk, anda tidak boleh ketinggalan artikel ini.

Aplikasi pembuat poster sebenarnya adalah aplikasi penyuntingan grafik yang membolehkan anda membuat beberapa jenis grafik termasuk poster. Oleh itu, saya pada dasarnya akan merangkumi aplikasi penyuntingan grafik di mana anda boleh membuat poster dengan mudah.

person holding white string lights

Daripada hanya memposting foto biasa anda di media sosial, anda dapat menggunakan aplikasi pembuatan poster yang akan menjadikan foto biasa bergaya dan bergaya pereka. Ini dapat membantu anda dalam mengembangkan jangkauan media sosial dan juga perniagaan anda.

Canva

Canva adalah aplikasi penyuntingan grafik kegemaran saya yang saya gunakan untuk membuat Thumbnail YouTube, foto unggulan Blog, catatan media sosial, dan logo. Saya secara peribadi menggunakan dan mengesyorkan Canva. Ini serupa dengan Adobe Spark dan memungkinkan anda membuat logo, sampul buku, poster, spanduk kolaj foto, Cerita Instagram, petikan motivasi. Jemputan pesta, sepanduk video, catatan media sosial, resume, kad nama, brosur, dan banyak lagi. Aplikasi ini dilengkapi dengan beberapa templat siap pakai. Seperti tuntutan, terdapat lebih daripada 60,000 templat PERCUMA yang dibuat oleh pereka profesional. Anda hanya perlu menukar elemen dan anda sudah selesai.

Aplikasi ini membolehkan anda dengan mudah menambahkan foto, teks, dan lebih banyak pilihan reka bentuk untuk membuat poster. Anda boleh memilih ukuran yang telah ditentukan atau memasukkan ukuran khusus untuk poster. Aplikasi ini juga membolehkan anda menerapkan beberapa penapis foto atau anda boleh mengubah kecerahan, kontras, ketelusan, dan banyak lagi secara manual.

Apabila anda selesai membuat poster atau grafik lain, anda boleh memuat turunnya ke peranti anda atau membaginya di aplikasi media sosial. Anda juga boleh berkolaborasi dengan pasukan jika anda mahukan banyak orang mengusahakan reka bentuk yang sama.

Adobe Spark

Adobe Spark adalah aplikasi terbaik untuk membuat grafik dan poster yang menakjubkan tanpa mempunyai kemahiran reka bentuk. Aplikasi ini sangat mudah digunakan dan menawarkan alat mudah untuk membuat poster dan sepanduk. Anda boleh memilih susun atur, menambahkan foto, teks, dan elemen untuk membuat poster yang menarik. Aplikasi ini mempunyai beberapa kesan teks, susun atur dinamik, penapis reka bentuk, dan banyak lagi untuk memudahkan reka bentuk poster anda.

Adobe Spark juga tersedia untuk web, sehingga menyegerakkan data Anda ke cloud. Anda boleh mengakses reka bentuk yang disimpan dari mana-mana peranti pada bila-bila masa. Aplikasi ini juga membolehkan anda berkongsi reka bentuk anda terus ke Instagram, Facebook, atau platform sosial lain dalam satu klik.

Aplikasi ini juga dapat digunakan untuk membuat catatan media sosial, kolaj foto, Memes, Slaid & persembahan, iklan, gambar kecil YouTube, penutup Profil, dan Cerita Instagram. Ini bermaksud Adobe Spark harus menjadi pilihan anda untuk apa sahaja keperluan grafik sekiranya anda tidak mahu menggunakan photoshop seperti alat berat.

Sumber : Google

Leave a Reply