woman sitting on concrete stairs using laptop

1. Universiti Harvard

Universiti Harvard menawarkan lebih daripada 600 kursus dalam talian percuma dan membolehkan anda menikmati pendidikan Ivy League secara percuma.

Universiti Harvard dikhaskan untuk cemerlang dalam pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan, dan untuk mengembangkan pemimpin dalam banyak disiplin ilmu yang membuat perbezaan di peringkat global. Fakulti Harvard terlibat dengan pengajaran dan penyelidikan untuk mendorong batas pengetahuan manusia. Universiti mempunyai dua belas Sekolah pemberian ijazah sebagai tambahan kepada Radcliffe Institute for Advanced Study.

Ditubuhkan pada tahun 1636, Harvard adalah institusi pengajian tinggi tertua di Amerika Syarikat. Universiti, yang berpusat di Cambridge dan Boston, Massachusetts, mempunyai pendaftaran lebih dari 20,000 calon ijazah, termasuk pelajar sarjana, siswazah, dan profesional. Harvard mempunyai lebih daripada 360,000 alumni di seluruh dunia.

Lihat semua kursus dalam talian Universiti Harvard di sini.

2. Universiti California, Irvine

University of California, Irvine menawarkan pelbagai kursus mengenai pelbagai mata pelajaran. Berikut adalah beberapa perkara yang mungkin menarik minat anda.

Better Business Writing in English: Kursus ini berjanji untuk membantu anda mengembangkan suara peribadi dalam tulisan anda, memberi anda peluang untuk mempraktikkan kemahiran menulis anda dalam pelbagai jenis komunikasi perniagaan.

Improve Your English Communication Skills Specialization : Pengkhususan ini membantu anda meningkatkan komunikasi profesional anda dalam Bahasa Inggeris untuk interaksi perniagaan yang berjaya. Setiap kursus menumpukan pada bidang komunikasi tertentu dalam bahasa Inggeris: menulis e-mel, bercakap di mesyuarat dan wawancara, memberi persembahan, dan rangkaian dalam talian. Sama ada anda ingin berkomunikasi dengan majikan, pekerja, rakan kongsi atau pelanggan yang berpotensi, komunikasi bahasa Inggeris yang lebih baik dapat membantu anda mencapai matlamat bahasa dan profesional anda. Kursus Capstone akan memberi tumpuan terutamanya untuk membuat hubungan penting untuk membawa kerjaya atau perniagaan anda ke tahap seterusnya. Jadikan diri anda lebih kompetitif dengan meningkatkan Bahasa Inggeris anda melalui Pengkhususan ini: Tingkatkan Kemahiran Komunikasi Bahasa Inggeris Anda.

Lihat senarai lengkap kursus dalam talian University of California, Irvine di sini.

3. UCL (University College London)

Salah satu sekolah teratas di UK, menduduki tempat kelapan di dunia dalam QS World University Ranking terkini. Mereka menawarkan pelbagai jenis kursus, termasuk:

Anthropology of Social Media: Mengapa Kami Post: Kursus lima minggu mengenai akibat media sosial dan pendekatan perbandingan dan antropologi terhadap penggunaan media sosial di seluruh dunia.

Citizen Science and Scientific Crowdsourcing: An Introduction: Dikendalikan oleh jabatan geografi UCL, kursus ini akan memberi anda pemahaman asas mengenai sains warganegara dan memperkenalkan anda kepada sastera akademik di bidang ini.

Culture, Health and Wellbeing: An Introduction: Kursus ini akan membantu anda mengembangkan, menyampaikan dan menilai kerja kesihatan dan kesejahteraan dalam muzium, seni, warisan atau organisasi budaya. Ini adalah pengenalan yang baik bagi sesiapa yang ingin bekerja di sektor ini.

Lihat apa yang ditawarkan oleh UCL dalam talian lain di sini.

Ada beberapa lagi kursus online percuma , kami akan kongsikan dalam post seterusnya.

Sumber : Online Information : Universiti

Leave a Reply