teme Abdullah on Twitter: "Bismillah. Seperti yang dijanjikan…. Inilah  cover buku Selamat Tinggal Purnama! Strain Pertama & Strain Kedua. Kalau  diletak bersebelahan, lukisan pada cover kedua-dua naskhah akan bersambung.  Pre-order dah dibuka! #

Buku pilihan HPM/HBS kali ini ialah Selamat Tinggal Purnama Strain Pertama By Teme Abdullah.

“Tidak setiap masa yang mengalah itu bererti merelakan kalah. Kadangkala, ketenangan dan ketenteraman jiwa itu lebih utama daripada betul atau salah”.

Kisah seorang artis terkenal. Hidup pada zaman manusia terpaksa mengumpul ‘kredit’ yang cukup sebagai bukti mereka berhak untuk kekal hidup di muka bumi. Mereka yang gagal mencapai tahap kredit minima, akan ditarik nyawa.

Artis terkenal itu ada segalanya – wajah, suara, personaliti dan pencapaian yang belum pernah dikecapi mana-mana rakyat Nusaraya sebelum ini. Popularitinya melebar ke serantau Asia.

Sehinggalah ada pihak yang membangkitkan gosip bahawa ada ‘artis terkenal’ yang membina persona palsu untuk menipu masyarakat semata-mata demi kelangsungan kerjayanya. Malah, suaranya juga dikatakan palsu.

Hidupnya berubah dari saat itu.

Selamat Tinggal Purnama – Strain Pertama telah mendapat pengiktirafan oleh Majlis Buku Kebangsaan Malaysia sebagai salah satu daripada 50 Best Malaysian Titles for International Rights 2020/21!

Inginkan buku ini, caranya :

  1. Share post ini (klik pada butang share di bawah) ke wall Facebook anda.
  2. Tandakan dengan hashtag #BukuPilihanHPMOktober
  3. Berakhir pada 31 Oktober 2021.
  4. Dua orang pemenang akan dipilih untuk buku ini.
  5. Pengumuman pemenang akan dikongsikan dilaman YouTube HPM : https://www.youtube.com/channel/UC-2OIFPdXDp96iLt7a_mpFg pada bulan November

Jom baca buku best !!

Leave a Reply